اشتها و گرسنگی زیاد نشانه چیست؟

اشتها و گرسنگی زیاد نشانه چیست؟

 

گرسنگی زیاد

یکی از دغدغه های امروز بشر آن است که بتواند میزان اشتهای خود را تحت کنترل داشته باشد. برخی برای دست یافتن به این منظور مخاطرات مصرف داروهای ضداشتها را به جان می خرند که جامعه پزشکی در این مورد هشدارهای فراوانی داده است.

سبک زندگی نشسته و ماشینی، استرس، کمبود خواب و برخی از بیماری ها می توانند بی اختیار سبب افزایش اشتها شوند. اما شاید اگر دلایل داشتن اشتهای فراوان توسط آن فرد کشف شود، فرد تا اندازه فراوانی بتواند برای رسیدگی به آن اقدام نماید.

در این نوشته به ده دلیل علمی پرداخته شده که سبب افرایش اشتها می شوند. در این میان برخی افزایش وزن را نیز به همراه خواهند داشت و برخی خاموش تر و بدون افرایش وزن به کار خود ادامه می دهند. با هم این دلایل علمی را مرور خواهیم کرد.

 

افسردگی

خوردن می تواند نوعی سیستم تدافعی در مقابل افسردگی و اضطراب باشد. بخش عمده آن وابسته به عدم وجود میزان کافی هورمون «سروتونین» است که سبب ایجاد حال بهتر در فرد می شود. دکتر «هولی لوفتون» ازمرکز کنترل وزن «لانگون» در نیویورک می گوید: “خوردن خوراکی هایی چون پاستا و نان می تواند این وضعیت را بهبود بخشد.”

وی ادامه می دهد: “خوردن اندکی کرفس گزینه خوبی برای بهبود وضعیت افسردگی شما به شمار نمی آید.”

 

استرس

دکتر «شانا لوین» بر این باور است که استرس می تواند با اختلال در کار هورمون کنترل کننده اشتها یعنی «کروتیزول» و بدون آنکه فعالیت بیشتر بدنی انجام داده باشید، میزان اشتهای تان را افزایش می دهد. اختلال در این هورمون باعث می شود که پیام سیری به مغزتان گزارش نشود. همین امر هم سبب می شود افرادی که استرس فراوانی را تجربه می کنند، بیشتر غذا بخورند.

 

پرکاری تیروئید (Hyperthyroidism)

اگر اشتهای شما در مقایسه با گذشته بیشتر شده و بیشتر از سابق غذا می خورید اما باز هم وزن تان در حال کاهش پیدا کردن است احتمال دارد که هورمون های تیروئید در بدن تان بیشتر تولید شود.

دکتر لوفتون می گوید: ” غده تیروئید همچون ارگانی در بدن است که می تواند سرعت هرچیزی را در بدن تغییر دهد. بنابراین این احتمال وجود دارد که سوخت و ساز بدن تان را سریع تر کند که به تبع آن باعث می شود، احساس گرسنگی بیشتری کنید.”

اگر این احساس گرسنگی به همراه خستگی، تغییر حالات روحی و شکنندگی ناخن های تان هم باشد، این احتمال وجود دارد که به پرکاری تیروئید مبتلا شده باشید.

 

چاقی

اگرچه خوردن میزان بیشتر خوراکی می تواند سبب چاقی شود اما برعکس آن هم صادق است چرا که چاقی می تواند یکی از دلایل داشتن اشتهای زیاد باشد. داشتن میزان چربی بیشتر در بدن می تواند سبب تغییراتی در میزان انسولین خون شود که به تبع آن میزان اشتهای شما را افزایش خواهد داد.

دکتر لوین در این باره می گوید: “از آنجایی که چربی، هورمون های خاص خودش را تولید می کند، سبب می شود که افراد چاق در مقایسه با کسانی که از تناسب اندام بیشتری برخوردار هستند، اشتهای بیشتری داشته باشند.”

 

هیپوگلیسمی (Hypoglycemia)

دکتر لوفتون معتقد است، کاهش قند خون می تواند به دلایل مختلفی از قبیل حذف وعده های غذایی تا مشکلاتی در غده پانکراس باشد. اما نتیجه هردو یک چیز خواهد بود و آن این است که بدن احساس گرسنگی را تجربه می کند که به صورت نشانه های به مغز می رسد و به شما می گوید که مقدار بیشتری مواد غذایی را به مصرف برسانید تا بتوانید گلوکز کافی در خون برای رساندن به اندام ها را داشته باشید.

 

دیابت

هر دو نوع دیابت یعنی نوع اول و دوم آن می توانند سبب مخاطراتی در میزان قند خون شوند و سیکلی معیوب در گرسنگی را به وجود آوردند. هرچقدر میزان قند خون کاهش پیدا کند به تبع آن اشتها و میل به خوردن افزایش می یابد. بیش از اندازه مصرف خوردن خواهد توانست این اشتها را بیشتر هم تحریک کند.

دکتر لوین بر آن باور است که افرادی که بیش از حد غذا می خورند و میزان قند خون خود را افزایش می دهند حتی احساس سیری را تجربه هم نمی کنند. برای اینکه به این وضعیت مبتلا نشوید، قند خون خود را تحت کنترل داشته باشید و از مصرف بیش از اندازه کربوهیدرات های سنگین و مواد غذایی و شکرهای فرآوری شده پرهیز کنید.

 

عادت ماهیانه

زمانی که در دوران عادت ماهیانه خود قرار دارید و تغییرات هورمونی را تجربه می کنید، بیش از هر زمان دیگری ممکن است برای برطرف کردن خواسته های بدن خود به سمت کیک و شیرینی روی آورید.

دکتر لوین می گوید: “همین مقدار فراوان از مواد غذایی که خانم ها در این دوران به بدن خود وارد می کنند می تواند سبب خستگی بیش از اندازه و نیز کم آبی بدن شان شود.

 

مصرف دارو

برخی از انواع داروهایی که ناگزیر به مصرف آنها هستید از جمله داروهای ضدافسردگی، ضد آلرژی، ضد لوپوس و ضد تشنج می توانند سبب افزایش اشتهای تان شوند. هرگز خودسر مصرف این داروها را رها نکنید به جای این کار از پزشکان تان بخواهید که موارد جایگزینی را برای تان تجویز کند.

دکتر لوفتون هم بر این امر تاکید دارد که داروها با دارا بودن اثرات جانبی می توانند باعث افزایش اشتها شوند که م با پزشک در بسیاری موارد و با تغییر دارو می تواند مفید واقع شود.

 

کم آبی بدن

گاهی این امکان وجود دارد که احساس گرسنگی در شما به دلیل تصور اشتباه بدن تان از تشنگی باشد. دکتر لوین در این باره می گوید: “زمانی که با کم آبی در بدن روبرو هستید، قبل از آنکه از لحاظ جسمانی تشنه شوید، احساس گرسنگی می کنید و بسیاری از افراد این دو احساس را با هم اشتباه می گیرند.”

خانم دکتر لوین پیشنهاد می کند، روز خود را با نوشیدن کمی آب آغاز کنید و همواره یک بطری آب با خود به همراه داشته باشید. به جای آنکه نوشیدنی های شیرین میل کنید، مغز را با نوشیدن آب گول بزنید چرا که با این کار ولع شدید خوردن غذا را از خود دور خواهید کرد.

 

بی خوابی

بدون آنکه آن ۸ ساعت خواب شبانه روزی پیشنهاد شده را برای بدن خود تامین کنید، انتظار نداشته باشید که هورمون های کنترل کننده اشتها در شما به خوبی کار کنند. یکی از این هورمون ها به نام «گرلین» با کمبود خواب و بدون احتیاج بدن به مصرف مواد غذایی بیشتر، باعث افزایش اشتهای شما می شوند.

 

coca.ir


سلامت میزان ,تواند ,دکتر ,افزایش ,اشتهای ,اشتها ,احساس گرسنگی ,دکتر لوین ,مواد غذایی ,میزان اشتهای ,گرسنگی زیاد ,کنترل کننده اشتها ,دلایل داشتن اشتهای منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

کاشانه مدرن کافه درآمد دانلود تی وی پرشین چت،نازی چت،کیمیاچت،چت،چت روم،دانشجوچت،باکلاس چت،باکلاس گپ،شرق گپ،لاست چت،شرق چت،زابل چت،جنوب چت،زاهدان چت،مگاچت قلب شکسته صبرم سر اومد وبلاگ www.sarmasaan.com